Negarawan

Negarawan

Wednesday, 28 May 2014

RUMAHTANGGA PENDAKWAH TERSOHOR RUNTUH !

Kuala Lumpur: Spekulasi pergolakan rumah tangga Abby Abadi terungkai apabila pelakon itu mengesahkan perbicaraan kes cerai dengan Muhammad Noor Farhan Che Bakar akan berlangsung di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, dekat sini, kira-kira jam 9 pagi ini.
Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, yang dihubungi berkata, bagaimanapun dia tidak dapat mengulas lanjut dan berharap agar proses itu berjalan dengan lancar.

“Maafkan saya. Esok (hari ini) insya-Allah ya,” katanya secara ringkas menerusi mesej WhatsApp di sini, petang semalam.
Abby dan Farhan bernikah pada 9 Julai tahun lalu di selatan Thailand selepas dua minggu berkenalan.

Difahamkan, Abby sudah memfailkan perceraiannya di mahkamah sama pada minggu lalu.

Sumber turut mendakwa lafaz cerai antara mereka sudah berlaku menerusi mesej SMS, baru-baru ini dan perbicaraan pagi ini adalah bagi mengesahkan lafaz yang sudah disebut itu.

ABBY dan Farhan 
Terdahulu, konflik dalaman perkahwinan Abby dengan Farhan, 24, mula diperkatakan berikutan status Instagram miliknya pada 17 Mei lalu yang meminta agar peminat mendoakan keadaan rumah tangganya.

Menerusi laporan Harian Metro pada 23 Mei lalu, Abby tidak mahu mengulas lanjut ketika ditanya mengenai kesahihan masalah itu.
Katanya, dia tidak mempunyai apa-apa untuk dikongsikan sehingga tiba waktu yang sesuai untuk mendedahkan perkara itu.

Sebelum berkahwin dengan Farhan, Abby pernah mendirikan rumah tangga dengan pelakon Norman Hakim dan mereka dikurniakan tiga anak.
Ulasan
Benar, ajal maut , rezeki, jodoh adalah ketentuan Allah. Siapapun tidak mahu istana yang dibina runtuh selepas tidak sampai setahun didirikan. Cuma bila cara kita bercakap, bertindak seperti kita manusia sempurna dan pihak yang berbeza dengan kita semua tidak betul, maka kita letakkan diri kita macam dalam cermin kaca. Orang pada bila bila memerhati dan menilai kita.
Pengajarannya, baiklah bersederhana. Perbaiki silap kita. Mohon ampun kepada Allah dan buka buku baru. Mudah mudahan Allah permudahkan segala urusan selepas ini.

No comments:

Post a Comment